Chili Smagning - Manddoms Test Til Konfirmation

Er det ved at være tid til at din søn skal konfirmeres? Så siger man jo, at konfirmanden træder op i de voksnes rækker, så hvad er bedre end en manddoms test til konfirmationen. Her kan du/i finde på diverse udfordringer til konfirmanden, som kan være med til at teste om han er ved at blive en rigtig mand, som kan vinde alle dystene han bliver udfordret i.

Her på siden vil jeg præsentere minimum 10 forskellige manddoms prøver for dig, hvoraf du kan vælge en eller flere som det passer dig. Når du har læst artiklen igennem, så vil du helt sikkert vide, hvilke konfirmations dyste du vil udsætte netop din søn for under hans konfirmationsfest og dermed skabe lidt ekstra sjov til konfirmationen, som helt sikkert vil blive husket for altid.

Table Of Contents

Manddomsprøver med Promillebriller

Promillebriller er noget stort set alle kan have råd til at leje ind til en konfirmation og sjovt nok er det også dem, som ofte gør hele forskellen med underholdning til konfirmation.

Generelt bliver de brugt til følgende 5 lege, men det er virkelig kun fantasien der sætter grænser for hvad de kan bruges til af konkurrencer og udfordringer.

 1. Gå på Line
  Det er ikke særlig svært at gå på line på jorden, men med noget så simpelt som Promillebriller, så bliver denne ellers nemme udfordring til en yderst humoristisk flyvemaskine leg, da både dybdeforståelsen og balanceevnen bliver sat på noget af en prøve. Man kan også udvide denne leg med en slags labyrinth hvor man skal følge stregerne på et gulv eller i græsset.
 2. Kaste bolde i sække/poser
  Her giver i konfirmanden et par promillebriller på og giver ham en sæk eller pose i hænderne. Så tager i hans mor eller far og giver et par promillebriller på også samt nogle lette bolde. F.eks. de der plastik bolde, som børn har i kugle bassiner. Til sidst skal i bruge en Runner, som også helst skal have promillebriller på. Så skal i bruge 3 personer mere som skal have samme roller. Altså en griber, en kaster og en runner.
  Nu dyster de 2 grupper til konfirmationen mod hinanden i hurtigst at få boldende i sækken. Hvis bolden ikke rammer sækken, så skal runneren nu hente bolden tilbage til kasteren. Forestil dig hvordan det ser ud, at der er en der ikke ved hvilke af de 2-3 bolde han/hun skal gribe, en runner der derefter skal finde en af de mange bolde der ligger på jorden selvom der kun ligger en og kasteren der ikke aner hvem af de 2-3 gribere der skal kastes til. Det er simpelthen en yderst simpel men ufattelig morsom aktivitet, som alle kan og vil grine af.
 3. Hæld væske i glas
  Sørg for at det er noget væske der ikke ødelægger noget. Derfor foreslår vi altid bare almindelig postevand. Stil en eller flere kander på et bord samt glas. Gerne plastikkrus, da de kan vælte på gulvet og vi ikke gider glas udover det hele.
  Nu skal konkurrencen til at gå i gang med 2 der kæmper med promillebriller på med at hælde væsken op i glassene. Når der ikke er mere væske i begge kander, så skal der måles op hvem der har hældt mest rigtigt op i glassene og den der har mest er selvfølgelig vinderen.
 4. Sumo-Promille Stafet
  Her skal konfirmanden og en gæst til konfirmationen konkurrere mod hinanden med sumodragter og promillebriller på. I finder på så mange forhindringer som i kan som de skal zigzagge imellem og ting de skal udenom. Lav eventuelt også noget hvor de skal samle nogle bolde eller andet op på vejen som skal tages med retur. Jeg garanterer jer, at der bliver trænet lattermuskler i denne aktivitet både for dem der er i gang og tilskuerne.
 5. Promille-Hockey
  Her skal i bruge 8-10 Promillebriller samt 8-10 hockey stave og noget der kan bruges som mål. Sørg for at banen ikke er for stor, men stadig så man kan bevæge sig. Når du nu har læst de andre punkter, så ved du hvor svært alting bliver med promillebriller på, men nu skal der altså løbes rundt på en bane efter en bold man har svært ved at ramme og samtidig nærmest slås med de andre på banen om at score mål.
  I kan læse mere om denne aktivitet samt se en video af det lige her

Sumobrydning mellem konfirmanden og hans far / familien

Sumo-brydning er nok en af de mest eftertragtede aktiviteter hvis man vil have en dyst til konfirmationen mellem konfirmanden og forældrene eller andre familiemedlemmer.

I kan læse meget mere om sumodragter / sumobrydning her

Bungee Run som Manddoms test – Den flyvende konfirmand

Bungee Run banen er et yderst populært valg til konfirmationer, da den kan bruges af stort set alle aldre. De mindste børn op til 6 år kan bruge den til at hoppe på. De ældre kan bruge den til det den er beregnet til.

Kort og godt, så får man et bælte spændt om maven mellem brystkassen og hoften. Derefter bliver bæltet spændt fast til elastiksnorene der sidder bagest på banen. Til sidst bliver man præsenteret for 3 velkro puder, som man nu skal løbe frem med og sætte på i midten af banen. De 2 personer der skal dyste mod hinanden skal nu løbe alt hvad de kan frem mod indgangen/udgangen til bungee run banen og sætte velkro puden fast, men den person der når længst med velkro puden er som regel også den person der får sig den sjoveste flyvetur tilbage, når bungee elastikkerne begynder at trække tilbage, så man risikerer at få den vildeste flyvetur.

Se vores bungee run bane her

Manddoms prøver med Bue og Pil

Bueskydning mod skydeskive

Dette er en simpel lille konkurrence i hvem der er bedst til at skyde med bue og pil. Vi snakker stadig om pile med skumhoveder, så der er ikke nogen der behøver være bange for at blive ramt af pilene.

Man får en bue stukket i hånden og en skydeskive der skal sættes op ca 10 meter væk. I denne øvelse skal man så dyste om at ramme de runde skiver i skydeskive, som vil blive skudt ud hvis man rammer rigtigt. Rammer man ikke rigtigt skal der flere skud til at skyde den runde skive ud af skydeskiven.

Hunger Games spillet

Hvis du ikke har set filmen Hunger Games, så er det måske ikke lige det navn der giver mest mening, så nu vil jeg forklare det lidt mere detaljeret.

Man er generelt op mod 10 spillere hvor det er alle mod alle. Alle får en bue i hånden, men alle pilene ligger inde i midten af banen. Der er ingen gemmesteder og området man må befinde sig i skal være ret småt. F.eks. 15 x 15 meter.

Dette spil er det rene adrenalin-sus, som virkelig sætter skub i konfirmationen på den sjove og spændende måde. Alle skal nu ind i midten og hente en pil for at de kan skyde en modstander, men når de det inden de bliver skudt af ham der lige var en tand hurtigere til at komme ind til midten? eller fumler han med pilen og rammer sig selv? Det er nemlig ikke super nemt, at sætte pilen rigtigt på buen og gøre klar til at skyde. Det gælder især hvis man aldrig har prøvet det før.

Wilhelm Tell Manddoms Testen – Er konfirmanden modig nok?

Måske har du hørt om Wilhelm Tell i historietimerne i folkeskolen, men hvis ikke, så handler det kort og godt om en umiddelbart opdigtet mand i 1300-tallet, som var ekspert i at skyde med en armbrøst. Da han nægtede at bukke for den nye foged, blev hans straf, at han skulle ramme æblet der var sat ovenpå hans søns hoved. Heldigvis lykkes det ham at ramme æblet uden at dræbe sin søn.

Så nu forstår du måske hvad denne underholdende test går ud på? Det er nemlig rigtigt. Konfirmandens far eller andre fra familien skal nu have en bue i hånden samt nogle pile. Nu er vores pile heldigvis ikke farlige, da der er påført et skumhoved på pilens spids og det gør derfor ikke ondt at blive ramt. Derudover får konfirmanden en beskyttelses maske på, som skal hjælpe ham hvis han skulle blive ramt i hovedet med pilen.

Kan konfirmanden lade være med af flytte sig og dermed stå helt stille mens æblet måske bliver skudt af hans hoved? Hvis han kan må man da sige, at han er blevet en rigtig mand, da de fleste vil flytte på sig for at beskytte sig selv eller lukke øjnene og dermed måske miste balancen så æblet ryger af hovedet.

Konfirmations Battle – Alle mod konfirmanden

Denne manddoms test er lidt ond, men samtidig rigtig sjov. Her er det en god idé, at have en 6-8 personer inkl konfirmanden, som alle bliver udstyret med en bue og en pil. Nu skal konfirmanden kæmpe sig igennem hans modstandere før de får ram på ham.

Vil konfirmanden kunne vinde mod så mange modstandere eller vil han blive bombarderet med pile fra alle retninger, så han hurtigt “dør”?

Læs meget mere om bow combat / bow attack / archery attack på denne side

Chili smagning til konfirmationen

Konfirmanden er måske allerede hardcore chili spiser og dermed er dette ikke særlig sjovt for andre end konfirmanden og tilskuerne.
Du/i køber simpelthen nogle chilifrugter af forskellige slags og så skal der ellers bare gå den vildeste Chili Klaus konkurrence i den.

Husk selvfølge, at holde øje med hvordan konfirmanden og dem der udfordrer ham har det under denne manddoms test, da det selvfølgelig kan belaste kroppen hvis man ikke er vant til det, men et par stykker skulle ikke rigtig gøre nogen skade.

Sørg også for, at have rigeligt med mælk stående og nej du skal ikke overveje at stille et glas vand, da det faktisk gør det hele meget værre. Vandet hjælper nemlig med til, at fordele chili styrken rundt i munden og dermed kan det blive endnu mere uudholdeligt.

Hvis i ikke kan finde nogle sjove chilifrugter eller andre gode stærke sager, så er Chili Klaus’ hjemmeside helt klart et besøg værd hvor man kan bestille alle mulige sjove smagsvarianter af chili. Se hans side her

Sjove Manddoms teste

Ægget er giftigt

Denne lille test kan blive noget rigtigt svineri, så en god idé er at have en rulle affaldssække med eller et par regn ponchos (regnoverslag). Det det nu handler om er at konfirmanden og en udfordrer skal stille sig overfor hinanden med ca 3 meters afstand til at starte med. Herefter skal de kaste et æg frem og tilbage. Hver gang ægget bliver grebet skal den person der griber den træde et skridt tilbage.

På et tidspunkt vil det simpelthen bliver en for stor distance og ægget begynder at blive belastet og vil til sidst gå i stykker enten når det bliver grebet eller man får ramt modparten. Og det er selvfølgelig vigtigt, at ægget bliver kastet lige så hurtigt som man griber det da det jo er “giftigt”.

Det skal lige siges, at dette ikke handler om at smadre æg på hinanden men en simpel gribeleg, som alligevel vil resultere i et par smadrede æg 😉

Hvad synes folk
[Samlet: 1 Gennemsnit: 5]

Vind et sjovt event

Vi laver hele tiden sjove konkurrencer, som du kan deltage i og vinde events til en værdi af 1.000 - 5.000 kroner

Du er nu tilmeldt (Tjek din Email evt. spamfilter)

Pin It on Pinterest

Shares